Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Ολόκληρο το δεύτερο τεύχος













Επειδή το πρώτο τεύχος του περιοδικού είναι δυστυχώς πολύ "ταλαιπωρημένο", όπως λέγεται στην ορολογία των βιβλιοσυλλεκτών και ίσως να μην μπορούσε να υποστεί μια επί πλέον ταλαιπωρία από το σκανάρισμα, επιλέχτηκε το αμέσως επόμενό του, το δεύτερο τεύχος, σε ομολογουμένως πολύ καλύτερη κατάσταση για να δώσει μια γεύση των περιεχομένων του περιοδικού. Έτσι κι αλλιώς το "Δικό μου" υπήρξε περιοδικό ποικίλης ύλης με σταθερή μορφή ύλης και περιεχόμενου σε ολόκληρη τη διάρκεια της κυκλοφορίας του, γεγονός που κάνει να μην έχει διαφορά το ένα τεύχος από το άλλο. Η μοναδική "απώλεια" είναι το ότι δεν δίνεται η αρχή του κεντρικού εικονογραφημένου μυθιστορήματος, αλλά το δεύτερο μέρος του. Ίσως μια μελλοντική ανάρτηση ολόκληρης της περιπέτειας, σαν δείγμα αναγνώσματος μιας εποχής, να διορθώσει και αυτήν την παράλειψη.
Στην επεξεργασία των σελίδων μετά το σκανάρισμα υπήρξαν και κάποιες τεχνικές επεμβάσεις για τη βελτίωση των χρωμάτων, ώστε αυτά να πλησιάσουν σε πιστότητα στο κατά δύναμη την ποιότητα που είχε όταν εκδόθηκε. Χωρίς επεξεργασία αφέθηκαν έξι από τις σελίδες του κειμένου, επίτηδες, ώστε να δοθεί και η "μυρωδιά"του χρόνου και της χρήσης του, που έχει επικαθίσει στις σελίδες του.
Με δεξί κλικ πάνω στην εικόνα της σελίδας ή το μεγενθύνει στο μέγεθος ανάγνωσης ή εμφανίζει εντολή "άνοιγμα σύνδεσης". Με δεξί κλικ στην εντολή, μεταφέρεστε σε νέα σελίδα. Με ένα ακόμα κλικ στην εικόνα, αυτή μεγενθύνεται στο κανονικό της μέγεθος, όπου είναι αναγνώσιμη.... Για όσους (αν είναι δυνατό) δεν ξέρουν τις διαδικασίες.
Καλή ανάγνωση....















5 σχόλια:

  1. Σπανιότατο κομμάτι, σ' ευχαριστούμε που το μοιράζεσαι μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, το πατάρι σου "γεννά" ανεκτίμητους θησαυρούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεώργιε πότε θα φύγεις απο το σπίτι για ταξίδι?
    Α! πριν αναχωρήσεις μη ξεχάσεις να μου δώσεις την
    ακριβή διεύθυνση σου!!!κατάλαβες ε? χα-χα-χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kalimeris έβδομε, αν κατάλαβα καλά τις προθέσεις σου αυτό που σου χρειάζεται δεν είναι η διεύθυνση του σπιτιού μου, αλλά η διεύθυνση του αρχείου μου. Ευχαρίστως να σου τη δώσω και τώρα μάλιστα! Γράφε: Dino-σεντούκι Eastern digital hard disk storage 2 500GB plag and play USB 2.0 system. Το μόνο πρόβλημά σου είναι ότι το κουβαλάω μαζί μου πακέτο με έναν φορητό scaner για ό,τι ήθελε προκύψει στο ταξίδι...
    Για κάθε παραπάνω πληροφορία στη διάθεσή σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που δεν μπορούμε να βρούμε αυθεντικά τεύχη, να έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δείγμα αυτών των όμορφων περιοδικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ευχαριστούμε Γιώργο που μας προσφέρεις αυτή τη δυνατότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή