Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τα top 12 από τα θέματα του Δεινοθήσαυρου


Κλείνοντας το 2011 πέρασαν κάπου έξι και μισός μήνες αφότου ο “Δεινοθήσαυρος”, ως φιλομαθής αρχικά, εισέβαλε  στον χώρο των bloggers κάνοντας την πρώτη δοκιμαστική του ανάρτηση και άρχισε να αναρτά τις αναμνήσεις του επί κεφαλών δικαίων και αδίκων. Παλιά περιοδικά, παιχνίδια, μουσικές, εικόνες. Ό,τι τέλος πάντων μάζευε  και κρατούσε τόσα χρόνια στα σεντούκια με μοναδική  επί του αντικειμένου φροντίδα του να τα μαζεύει και να τα χαζεύει μοναχός του (εξ ού και η επικρατούσα προσωνυμία του “ΡετροΣυλλεκτομανής”).
Όντας όμως επικοινωνιακό ον, σαν όλους τους δεινοσαύρους, αναζητούσε διέξοδο στο να εκφραστεί δημόσια για όσα του προκαλούσαν τις νοσταλγικές του αναμνήσεις. Το blog ήταν η μια κάποια λύση. Έριξε ιδιαίτερο βάρος και επιμονή στην επικοινωνία μέσω του blog. Αποτέλεσμα; Να αποκτήσει σε αυτό το διάστημα κάτι πιο πολύτιμο από τις συλλογές του. Πολλούς και καλούς φίλους και να ανανεώσει τη φιλία του με άλλους προ-blog εποχής. Ευελπιστεί ότι ρυθμός αύξησης του κύκλου θα διευρυνθεί κι άλλο ίσαμε να κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του.
Στα πλαίσια της επικοινωνιακής του προσπάθειας (στρατηγικής, θα το έλεγαν βαρύγδουποι επικοινωνιολόγοι) άνοιξε δρόμο και σε δυο μικρότερα αδέλφια του: στον Dino RetroSportivo που ασχολείται με θέματα από την Ιστορία του Αθλητισμού (για να δείτε τι σας ετοιμάζει για το 2012 μπορείτε να τον επισκεφτείτε τώρα κιόλας) και στο “Π.ΑΝ.” που ανέλαβε τον ρόλο να παίξει τη Βιβλιοθήκη Παραλογοτεχνίας Αναγνωσμάτων, τα οποία αρχικά με τον ίδιο όνομα φιλοξενούταν στις ετικέτες του Δεινοθήσαυρου…
Και έπεται συνέχεια και άλλων μικρότερων αδελφών του. Ας μην πούμε περισσότερα για την ώρα
Σε αυτό το διάστημα των 200 περίπου ημερών πραγματοποίησε 63 αναρτήσεις. Ίσως μικρό νούμερο μπροστά στα επιτεύγματα άλλων blogο-συναδέλφων του. Αρκετές, όμως, από τις αναρτήσεις αυτές υπήρξαν mutatis mutandis…χολιγουντιανές υπερπαραγωγές με περισσότερες από 100 σκαναρισμένες εικόνες κάθε μια τους και ας μην τους φαίνονταν. Συνολικά έχουν αναρτηθεί περίπου 2.400 εικόνες.
Από αυτές τις 63 αναρτήσεις κάποιες τιμήθηκαν δεόντως και συνεχίζουν να μπαίνουν σε αυτές αναγνώστες μολονότι έχουν περάσει ακόμα και μήνες από την ανάρτησή τους. Άλλες πέρασαν στο “ντούκου” με μη μετρήσιμες επισκέψεις από τη στατιστική του blogger.
Σαν απολογισμό της σχεδόν εφταμηνίτικης θητείας του στον κυβερνοχώρο, ξαναθυμίζει τις 12 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις του με αύξουσα σειρά από το 12ο σε αναγνωσιμότητα θέμα του προς το πρώτο, όπως κάνουν σε όλους τους διαγωνισμούς με απονομές βραβείων

Ιδού τα, να τα ξαναθυμηθείτε.

12η θέση: Τα μπάνια του λαού
Αναρτήθηκε στις 16 Ιουλίου ως τέταρτο μέρος της τετραλογίας-αφιερώματος στο καλοκαίρι με τίτλο: “Τα Καλοκαιρινά” και στις ετικέτες “Χιούμορ”. Επρόκειτο για μια πραγματική υπερπαραγωγή σε 14 θεματολογικές ενότητες 100 περίπου επιλεγμένων γελοιογραφιών από δεκάδες τεύχη των λαϊκών περιοδικών ποικίλης ύλης στην εικοσαετία 1946-1963, όπου παρελαύνουν με απολαυστικά δείγματα της δουλειάς του οι κορυφαίοι Έλληνες γελοιογράφοι της κοινωνικής γελοιογραφίας εκείνη την εποχή. Η ανάρτηση περιείχε επίσης μια σχετική κινηματογραφική σκηνή από ελληνική ταινία εκείνης της εποχής, ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη, το πρώτο της μεγάλης καριέρας του, σχετικό κι αυτό με το θέμα, στίχους από άλλα γνωστά κι άγνωστα λαϊκά τραγούδια με θέμα τις παραλίες και τα μπάνια του λαού, καθώς και μια παρλάτα από καλοκαιρινό αφιέρωμα περιοδικού… Αν δεν είναι αυτό υπερπαραγωγή, τότε τι είναι;
Αναδημοσιεύτηκε τέλος και από κάποια φιλικά blogs  είτε ολόκληρο το θέμα, ή μέρος του.

11η θέση: Το Μυστικό του Κόνδορα
Αναρτήθηκε στις 8 Ιουνίου. Είναι ανάγνωσμα από τον κύκλο θεμάτων του Μικρού Ήρωα και με ετικέτα “Μικρός Ήρως- κείμενο”. Πρόκειται για μια περιπέτεια του΄Παιδιού-Φάντασμα, του πασίγνωστου ήρωα που δημιούργησε ο Στέλιος Ανεμοδουράς με τη δράση να τοποθετείται στις Άνδεις. Η ιστορία αυτή δεν είναι γραμμένη από τον “Θάνο Αστρίτη”, όπως οι 798 του μακροχρόνιου αναγνώσματος. Γράφτηκε πολύ αργότερα σε μια απόπειρα αναβίωσης και συνέχισης του αναγνώσματος, η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε. Είχε καταβληθεί προσπάθεια απομίμησης του ύφους γραφής του συγγραφέα, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ενσωμάτωση στο corpus του αναγνώσματος, πράγμα που αναγνωρίστηκε από τους αναγνώστες της ιστορίας.
Η μακέτα για το εξώφυλλο -που επίσης αναρτήθηκε- είχε φιλοτεχνηθεί από τον Ζήση Παπαγεωργίου ειδικά για την ιστορία.

10η θέση: Η Κατερίνα κινδυνεύει
Αναρτήθηκε στις 11 Ιουνίου. . Είναι ανάγνωσμα από τον κύκλο θεμάτων του Μικρού Ήρωα και με ετικέτα “Μικρός Ήρως- κείμενο”. Πρόκειται για μια περιπέτεια του΄Παιδιού-Φάντασμα, του πασίγνωστου ήρωα που δημιούργησε ο Στέλιος Ανεμοδουράς με τη δράση να τοποθετείται στην κατοχική Αθήνα. Στην εξέλιξη της ιστορίας στην παρέα των τριών βασικών ηρώων προστέθηκε ακόμα ένα πιτσιρίκι από αυτά που στο ανάγνωσμα είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους. Η ιστορία αυτή δεν είναι γραμμένη από τον “Θάνο Αστρίτη”, όπως οι 798 του μακροχρόνιου αναγνώσματος. Γράφτηκε πολύ αργότερα τον ίδιο καιρό με την προηγούμενη) σε μια απόπειρα αναβίωσης και συνέχισης του αναγνώσματος, η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε. Είχε καταβληθεί προσπάθεια απομίμησης του ύφους γραφής του συγγραφέα, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή ενσωμάτωση στο corpus του αναγνώσματος, πράγμα που αναγνωρίστηκε με θετικά σχόλια από τους αναγνώστες της ιστορίας.
Η μακέτα για το εξώφυλλο -που επίσης αναρτήθηκε- είχε φιλοτεχνηθεί από τον Μάριο Χονδρογιάννη ειδικά για την ιστορία.

9η θέση: Αφιέρωμα στον Καρλ Μπαρκς
Αναρτήθηκε στις 25 Αυγούστου, μέρα όπου 11 χρόνια πριν ο αγαπημένος “Παπιάνθρωπος” και ιδρυτής της Λιμνούπολης έφευγε για το μακρινό του ταξίδι. Δεν είναι ακριβώς μια βιογραφική αναδρομή στο πλούσιο έργο που άφησε πίσω του. Ήταν μια πλήρης αναφορά στην πιο πολυμεταφρασμένη περιπέτεια του Ντόναλντ και των τριών μικρών ανιψιών του. Στην περιπέτεια “Χαμένοι στις Άνδεις”, που συμπτωματικά εκείνες τις μέρες θα κυκλοφορούσε ακόμα μια επανέκδοσή της στην Αμερική.






8η θέση: Κι αρχίζει το ματς
Αναρτήθηκε στις 2 Οκτωβρίου και βρίσκεται στην ετικέτα “Νοσταγείο-Επιτραπέζια παιχνίδια”. Το πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει εκείνες τις μέρες, αλλά κάποιες ανώμαλες καταστάσεις το καθυστερούσαν. Ο Dino χαρμάνης για ποδόσφαιρο ξεσκόνισε όλα τα επιτραπέζια ποδοσφαιράκια της συλλογής του και άρχισε να παίζει μόνος του. Τα έδειξε μάλιστα, μπας και κανένας από τους αναγνώστες του φιλοτιμηθεί και δεχτεί την πρόσκλησή του να παίξουν κάνα τουρνουά μέχρι να αρχίσει η TV να δείχνει ποδόσφαιρο (γιατί ο Dino  εκτός των άλλων είναι και πολύ φίλαθλος, αλλά καναπεδάτος). Ταυτόχρονα με αυτήν την ανάρτηση γιόρταζε και την είσοδο του μικρότερου αδελφού του, του RetroSportivo στον στίβο του κυβερνοχώρου την ίδια μέρα.




7 θέση: Ο αειθαλής Σκρουτζ Μακ Ντακ
Αναρτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και βρίσκεται στις ετικέτες “Κόμικ-θέμα” και “Σαν σήμερα στα κόμικ και στα καρτούν”. Λίγο πριν να φύγει το σωτήριο έτος 1947 στον μικρόκοσμο του ντισνεϊκού σύμπαντος εισβάλλει μια πάπια ράτσας του Πεκίνου (anas platyryghos domestca, επί το επιστημονικότερο) και διεκδικεί μερίδιο της δημοφιλίας την οποία απολαμβάνει ο εκ της μητρός του ανιψιός ο Ντόναλντ. Είναι ο ζάπλουτος “Θείος Σκρούτζ”, ο πιο επιφανής γόνος της παλαιάς σκοτσέζικης φατρίας (clan) των Μακ Ντακ
Ο πλέον δημοφιλής χαρακτήρας από αυτούς που πρόσθεσε ο Καρλ Μπαρκς στο περιβάλλον του Ντόναλντ Ντακ έκανε την εμφάνισή του στο τεύχος 178 του περιοδικού Four Colors Comics (Ολόχρωμο κόμικ) τον Δεκέμβριο του 1947.
Η περιπέτεια είχε τίτλο “Χριστούγεννα στο Βουνό της Αρκούδας” και ο Σκρουτζ είχε δεύτερο ρόλο στην ιστορία. Με την ευκαιρία των 64ων γενεθλίων του, για την ακρίβεια της επετείου των 64 χρόνων της καθοριστικής παρουσίας του στις περιπέτειες του Ντόναλντ Ντακ, δίνεται μια σύντομη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του και της βιογραφίας του. Ο Ντον Ρόσα θα συνθέσει αργότερα μια δίτομη βιογραφία του, πράγμα που δεν έχει γίνει για κανέναν άλλον ήρωα του χάρτινου κόσμου των κόμικς.

6η θέση: Τάργκα, το ατρόμητο Ελληνόπουλο
Αναρτήθηκε στις 28 Μαΐου και βρίσκεται στην ετικέτα “Παιδικά λαϊκά περιοδικά”.
Παρουσίαση του περιοδικού “Τάργκα. Ήταν ένα περιοδικό με τις περιπέτειες στην αφρικανική ζούγκλα ενός κλώνου του Ταρζάν ελληνικής καταγωγής που έγραψε για 22 εβδομαδιαία τεύχη το 1952 ο Στέλιος Ανεμοδουράς, λίγο πριν καταπιαστεί με τη συγγραφή του Μικρού Ήρωα, στη δομή των βασικών ηρώων του οποίου μετέφερε αρκετά από τα χαρακτηριστικά των αντιστοίχων πρωταγωνιστών του Τάργκα. Η παρουσίαση του τίτλου υποστηρίχτηκε με δεύτερη ανάρτηση, όπου αναρτήθηκε ολόκληρο το πρώτο τεύχος  του περιοδικού (“Ο Κυρίαρχος”).





5η θέση: Ο Μίκυ Μάους σε εξωτικές αποστολές
Αναρτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στην ετικέτα “Κόμικ-Ιστορίες”.
Παρουσιάζεται σκαναρισμένο ολόκληρο το 3ο τεύχος από τη σειρά “Γέλιο και Χαρά”  των Εκδόσεων Πεχλιβανίδη με τίτλο “Περιπέτεια στο Θιβέτ”. Έχει προηγηθεί στην ίδια ανάρτηση μια μακροσκελής εισαγωγή στην ιστορία η οποία προκάλεσε έντονο διάλογο σχετικά με τη σκοπιμότητα παράθεσης τόσων πληροφοριών (εν πολλοίς αχρήστων) ανάμεσα σε δυο αναγνώστες και τον Dino σε ρόλο πυροσβέστη!.. Ωστόσο, φαίνεται ότι η επιλογή του θέματος, αλλά και το σκανάρισμα ολόκληρου του τεύχους υπήρξαν επιτυχή δεδομένου ότι η ανάρτηση παρουσιάζει συνεχείς επισκέψεις έως και σήμερα σκαρφαλώνοντας όλο και ψηλότερα (έως της κορυφή πιθανώς των Ιμαλάϊων, όπου βρίσκεται το Θιβέτ) προσφέροντας το άλλοθι και το έναυσμα για αναρτήσεις και άλλων μεγάλων one shot κόμικ ιστοριών.

4η θέση: “Κοίτα, τι βρήκα στο πατάρι!”
Αναρτήθηκε στις 19 Ιουνίου και βρίσκεται στην ετικέτα “Νοσταλγείο”.
Πρόκειται για έναν κυριολεκτικά “αχταρμά” ετεροκλήτων αντικειμένων παλιών παιχνιδιών, βιβλίων, περιοδικών, εικόνων κλπ που κατά κάποιο τρόπο συναρμολογούν το ταυτοτικό πο-πουρί του υλικού με το οποίο καταγίνονται οι αναρτήσεις στον “Δεινοθήσαυρο”.
Ο Dino θα επαναλάβει τις αναρριχήσεις του στα πατάρια και τις καταδύσεις του στα υπόγεια για νέο παλιό υλικό, ενώ αρκετά από αυτά που έβγαλε η πρώτη φουρνιά έχουν πάρει σειρά να παρουσιαστούν και μεμονωμένα. Το θέμα για αρκετές βδομάδες κρατούσε την πρώτη θέσει σε εισόδους αναγνωστών έχοντας φιλοξενήσει και έναν πολύ μεγάλο αριθμό σχολίων σε σχέση με τις αναγνώσεις του.

3η θέση: Η Μεγάλη Βίβλος των Κόμικς
Αναρτήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στην ετικέτα “Βιβλίων γεύσεις- Φίλων έργα”.
Πρόκειται για την παρουσίαση του ογκώδους και πολύμοχθου έργου-Εγκυκλοπαίδεια όλων των κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τη δεκαετία του ’30 έως σήμερα. Είναι ένα συλλογικό έργο συντακτικής ομάδας του φόρουμ Greek Comics και επιμέλεια του Γιώργου Γεωργέλου, που κάλυψε με επάρκεια τη συγκέντρωση και ακριβή τεκμηρίωση περισσοτέρων απ 2.000 τίτλους περιοδικών και που υπόσχεται την επιβεβλημένη αναθεώρηση και συμπλήρωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού νέοι τίτλοι προστίθενται συνεχώς στη σχετική βιβλιογραφία.




2η θέση: Η Εποποιία του Γουέστ
Αναρτήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στην ετικέτα “Παλιό σινεμά-Άρθρο-Θέμα”.
Με υπότιτλο “Έτσι καταπατήθηκε η Δύση” είναι ένα θέμα που προσεγγίζει ιστορικά και αναλύει με ελάχιστα φιλολογικό τρόπο τους κώδικες γραφής των γουέστερν φιλμ της χολιγουντιανής παραγωγής από καταβολής του είδους ίσαμε την ανατροπή της κατεστημένης μυθοπλασίας από την ταινία “Χορεύοντας με τους Λύκους”.
Είναι γεγονός ότι εκτός από την κατάκτηση της Δύσης, το θέμα αυτό, που έχει κατακτήσει και τη δεύτερη θέση στο chart του Δεινοθήσαυρου με συνεχείς εισόδους κάθε εβδομάδα, προκαλεί κατάπληξη στον Dino με την αναγνωστική δυναμική του δεδομένου ότι πρόκειται για αναδημοσίευση άρθρου από περιοδικό της δεκαετίας του ’80 και στο οπτικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά οι φωτογραφίες του άρθρου, χωρίς να εμπλουτιστούν με νεώτερο και καλύτερης ποιότητας οπτικό υλικό.

1η θέση: Βίβα Γκρέκο!
Αναρτήθηκε στις 17 Μαΐου και βρίσκεται στην υπό κατάργηση ετικέτα “Παραλογοτεχνίας Ανάγνωσμα”.
Πρόκειται για σκαναρισμένη ανάρτηση ολόκληρου του πρώτου τεύχους του περιοδικού ποδόσφαιρο-αστυνομικών περιπετειών “Γκρέκο, ο ήρως των γηπέδων” που έγραφε ο Γιώργος Μαρμαρίδης και αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο το συμπλήρωμα στην παρουσίαση του περιοδικού, που είχε αναρτηθεί ταυτόχρονα την ίδια μέρα.
Η εκτίναξη του στην πρώτη θέση του chart σημειώθηκε περί τα τέλη Νοεμβρίου με μαζικές εισόδους, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή η ανάρτηση με την παρουσίαση του τίτλου του περιοδικού προηγείτο ελαφρώς. Από την 1η Δεκεμβρίου η ανάρτηση του αναγνώσματος έχει μεταφερθεί στο νέο εξειδικευμένο blog “Παραλογοτεχνίας Ανάγνωσμα -Π.ΑΝ” και μολονότι έχει ανακοινωθεί η μετοίκησή του από τον Δεινοθήσαυρο στο νέο blog οι είσοδοι στο θέμα συνεχίζονται με συνέπεια να αναβάλλεται η κατάργησή του από εδώ.
        
                                                   +12 (η β΄ομάδα)
Εκτός από τα παραπάνω θέματα του Top 12 chart θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναφερθούν και ορισμένα άλλα θέματα που κράτησαν την πρώτη θέση εισόδων στις πρώτες μέρες μετά την ανάρτησή τους και ορισμένως υπήρξαν αξιόλογα ως θέματα.
Μια δεύτερη 12άδα θεμάτων κάτι σαν αναπληρωματική της πρώτης.
Αναφέρονται χωρίς αξιολογική ή χρονική σειρά:

-“Τα πρόσωπα του σινεμά” Γκρο πλαν προσώπων από τις κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του Μεμά Τουλιάτου.










-“Το Δικό μου” Παρουσίαση του πολυθεματικού με ποικίλη ψυχαγωγική ύλη (κόμικς, αναγνώσματα κλπ) 15θήμερου παιδικού περιοδικού και πινακοθήκη με τα εξώφυλλα και των 12 εκδοθέντων τευχών του.









-“Με το χαμόγελο στα χείλη”. Η ιστορία του γνωστότατου πολεμικού τραγουδιού σε τρίπτυχο αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου. Σε ηχητικό ντοκουμέντο η πρώτη εκτέλσή του από τον Νίκο Γούναρη.










-“Τη μέρα που σημάναν οι καμπάνες της λευτεριάς” Θέμα αφιερωμένο στην επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή.









-“Τζίλντα” Παρουσίαση της κλασικής ταινίας με τη Ρίτα Χαίηγουορθ και άκουσμα των δυο γνωστών τραγουδιών της ταινίας, καθώς και κινηματογραφικό απόσπασμα με την θρυλική σκηνή του στριπ τηζ της πρωταγωνίστριας, που είχε βγάλει μόνο τα γάντια της!
Ήταν μια μικρή σε έκταση... υπερπαραγωγή του Dino.








-“Η πιο γνωστή αφρικανή βασίλισσα”, η κλασική ταινία-σταθμός “Βασίλισσα της Αφρικής” όπου πρωταγωνιστούσε ένα ντιζελοκίνητο καΐκι της συμφοράς και συμπρωταγωνιστούσαν μαζί του ο Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ και η Κάθριν Χέμπερν.




-“Ένας είναι ο Τζων Γκρηκ” παρουσίαση του εμβληματικού στο είδος του αστυνομικού αφηγήματος στον χώρο του παιδικού λαϊκού αφηγήματος. Στο θέμα συμπεριλαμβάνεται ως ηχητικό ντοκουμέντο και το υποβλητικό μουσικό σήμα της ομώνυμης ραδιοφωνικής εκπομπής, που έκανε πλατειά γνωστό τον Τζων Γκρηκ στο ελληνικό κοινό. Η ανάρτηση μέχρι πρότινος βρισκόταν ανάμεσα στις 12 τοπ του chart.

-“Ρομάντσο, β΄ μέρος” Η παρουσίαση της θεματολογίας του κορυφαίου λαϊκού περιοδικού ποικίλης ύλης. Είχε αναρτηθεί πρώτη φορά στο blog του Μπλεκ.









-“Θλιμμένο ζεϊμπέκικο για μια Συννεφιασμένη Κυριακή”. Η ιστορία του πιο δημοφιλούς ίσως ρεμπέτικου μέσα από το παρασκήνιο της στιχουργικής έριδας. ο θέμα συνοδεύεται από τρία ηχητικά ντοκουμέντα. Την πρώτη εκτέλεσή του από το ντουέτο Σωτηρία Μπέλλου-ρόδρομο Τσαουσάκη, την καλύτερη εκτέλεσή του, την κλασική από τον Στέλιο Καζαντζίδη και από τη διασκευή του σε πιάνο από τον Μάνο Χατζιδάκι.




-“Ο ζουγκλογράφος, ο ρεμπέτης κι ο παραμυθάς κος Νίκος”. Βιογραφικό του Νίκου Ρούτσου με την πολύπλευρη παρουσία στον χώρο των παιδικών αφηγημάτων και στο ρεμπέτικο τραγούδι ως στιχουργός.

-“Ταρζάν, ο βασιλιάς των πιθήκων” Ανάρτηση στις 27 Νοεμβρίου εικονογραφημένης κλασικής περιπέτειας του βασιλιά της ζούγκλας σε συλλεκτική έκδοση. Πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο από τα βιβλία του Μπάρροους με τον Ταρζάν σε εικονογράφηση του Ρας Μάννινγκ.








-"Ο Κυρίαρχος". Ανάρτηση ολόκληρου του πρώτου τεύχους του περιοδικού "Τάργκα', που τώρα έχει μεταφερθεί στη βιβλιοθήκη του  blog Π.ΑΝ.










Θα τα ξαναπούμε στην επόμενη ανασκόπηση στα πρώτα γενέθλια του Δεινοθήσαυρου, να είμαστε καλά έως τότε, αλλά και μετά. βεβαίως.







6 σχόλια:

  1. Το παρακάτω σχόλιο υπάρχει και ως απάντηση κάτω από το σχόλιο του φίλου Ανάχαρσι στο θέμα "Βίβα Γκρέκο".
    Αγαπητέ φίλε Ανάχαρσι πρώτα-πρώτα και από μένα πολλές ευχές για τη καινούργια χρονιά για σένα και την οικογένειά σου για υγεία και για ότι άλλο επιθυμείς.

    Όσο για τις αναρτήσεις που υποσχέθηκα, το τηρώ.

    Το δίχως άλλο δεν θα έχεις προσέξει ότι ήδη έχουν αναρτηθεί δυο ακόμα τεύχη. Ένα του Γκρέκο και ένα του Τζων Γκρηκ από τη δεκαετία που ζητάς (αν και τα δύο είναι της δεκαετίας του '50 για να κυριολεκτούμε) και φυσικά έπεται συνέχεια. Μη ρωτήσεις γιατί δεν τις είδες. Γιατί αν δεν τις έχει δει, τότε δεν έριξες μι ματιά στο blog ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Εκεί θα δημοσιεύοντα τα τεύχη των περιοδικών που θέλεις ολόκληρα και όχι μόνο των δεκαετιών 50-60, αλλά και αρκετά από τα τέλη της του. δεκαετία του '40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θησαυρός, απλά respect!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΤΙΝΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο μου, ο Dino οφείλει ευχαριστίες σε σας τους φίλους του για τις 13.000 εισόδους σας σε 7 μήνες (+ τις σχεδόν 1.000 στο Π.ΑΝ. μέσα στον πρώτο μήνα της ζωής του),που συγκροτούν ένα νούμερο πολύ πιο εντυπωσιακό από τις προσδοκίες του. Επίσης και για τα 400 posts στις αναρτήσεις του, που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι το κανάλι επικοινωνίας είναι ζωντανό και δραστήριο καθώς και ότι το ενδιαφέρον σας στις αναρτήσεις του τον υποχρεώνουν να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη χάρη των αυξανομένων απαιτήσεών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια.. Έμπνευση είχες,Βλάχο, όπως πάντα. Η έκπληξή μου δεν ήταν μεγάλη, γιατί γνωρίζω τις ικανότητές σου. Είσαι μεγάλος!!
    Κική Σεγδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκπληκτική η δουλειά σου μας άφησε όλους με το στομα ανοικτό. Συνέχισε με το ίδιο πάθος και τη νέα χρονιά. Νιώθω τυχερός που σε γνώρισα και σε συνάντησα φίλε Γιώργο. Να είσαι πάντα καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις ανεβάσει πολύ τον πήχη αλλά και τις προσδοκίες μας, Γιώργο!
    Εύχομαι και το 2012 να είναι εξίσου (ή και περισσότερο) δημιουργικό για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή