Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Νέο 3d Cartoon από τη Disney και την PIXAR


ΜΕΤΑ ΤΑ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ»
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ»

Μερικά αεροπλάνα έχουν…
…Πάνω από 40.000 λίβρες ωστική δύναμη…
… Τεχνολογία stealth που τα κάνει αόρατα…
…Αυτόματα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων…
Αλλά μόνον ένα…
…Δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά…
…Έχει μόλις 680 και μισό άλογα ιπποδύναμη…
…Ένα έλικα…
… Και όλο το κουράγιο του κόσμου!...

Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζεται το προδιαφημιστικό τρέιλερ.

Μετά τα «Αυτοκίνητα» ακολουθούν τα «Αεροπλάνα». Τα στούντιο Ντίσνεϋ και η Pixar, ανακοίνωσαν το νέο τους project σε τρισδιάστατο φιλμ κινουμένων σχεδίων.
Η επιτυχία που σημείωσε η ταινία «Cars» με τα ανθρωπόμορφα αυτοκίνητα, καθώς και τα sequel της μόνο σε DVD, οδήγησε τους παραγωγούς των δύο εταιρειών να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο και με αεροπλάνα.
Η μαγιά της έμπνευσης υπήρχε.
Ήταν μια οκτάλεπτης διάρκειας ταινία κλασικών κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Πέδρο, το μικρό αεροπλανάκι», που ήταν ενταγμένη ως επεισόδιο στη μεγάλου μήκους ταινία καρτούν «Σαλούδος αμίγος» (1942).
Η ταινία «Planes» δεν είναι, ωστόσο, ριμέικ. Απλώς η ιδέα ενός αεροπλάνου με χαρακτήρα και αντιδράσεις ανέμελου κι εύθυμου ανθρώπου αξιοποιήθηκε για να ντύσει με αυτά τα χαρακτηριστικά ένα αεροπλάνο περασμένης τεχνολογίας που συμμετέχει σε σμήνος υπερσύγχρονων αεροπλάνων -φυσικά και αυτά με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά και ανθρώπινες αντιδράσεις- και παρότι υστερεί από αυτά σε τεχνολογία, δεν μασάει και τα ανταγωνίζεται... Μαγκιά του!
Το επίσημο τήζερ τρέιλερ, όπως λέγεται στη διαφημιστική ορολογία, το προδιαφημιστικό φιλμάκι της ταινίας δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Εντούτοις, τούτο δεν σημαίνει ότι η ταινία είναι έτοιμη και πρόκειται να διανεμηθεί σύντομα, αφού ο προγραμματισμός για την προβολή της τοποθετείται στην Άνοιξη του 2013!.. 
Να σημειωθεί, επίσης, πως δεν πρόκειται να βγει στις αίθουσες. Ο σχεδιασμός της είναι αποκλειστικά για το DVD. Η πρακτική αυτή συνηθίζεται, μετά την εξάπλωση του οικειακού κινηματογράφου, κυρίως για τα siquel, αλλά εδώ πρόκειται για πρώτη ταινία. Άγνωστες οι βουλές της στρατηγικής marketing.


ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 
Ο μπαμπαπλάνος και η μαμαπλάνα έτυχε να αρρωστήσουν, έτσι ο γιος τους ο Πέδρο το αεροπλανάκι -που έπινε τη κηροζίνη του ακόμα με το μπιμπερό- ανέλαβε να μεταφέρει το ταχυδρομείο από ένα αεροδρόμιο του Σαντιάγο  της Χιλής στη Μεντόσα της Αργεντινής και αντιστρόφως, πετώντας πάνω από τις κορφές των Άνδεων. Ήταν τόσο χαρούμενο για την αποστολή που του ανάθεσαν!

Καρέ από την εκδοχή του "Πέδρο, το μικρό ταχυδρομικό αεροπλάνο" από την προσαρμογή του καρτούν σε κόμικ.
Θα φανεί παράξενο, που αυτή η ιστορία δεν δημοσιεύτηκε σε κάποιο περιοδικό της εταιρείας Disney, αλλά σε ένα
δημοφιλές οικογενειακό περιοδικό, στο Good Housekeeping (εικονογράφος: Χανκ Πόρτερ)
Στον γυρισμό του έπεσε σε φοβερή καταιγίδα με χιόνι, χαλάζι κεραυνούς, όπου κινδύνεψε να τσακιστεί στις πλαγιές των Άνδεων, αλλά και παραλίγο να χάσει τον ταχυδρομικό σάκο.
Στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο η αγωνία των γονιών του και του... πύργου ελέγχου έχει φτάσει στο κατακόρυφο, καθώς έχει νυχτώσει, η κοσμοχαλασιά συνεχίζεται και ο μικρός Πέδρο δεν δίνει σημάδια επαφής.
Τελικά, με χίλια ζόρια και στα όρια της εξάντλησης τα κατάφερε, κάνοντας περήφανους τους γονείς του.
Αυτή είναι η ιστορία του μικρού Πέδρο του αεροπλάνου, που πιθανώς να είναι ο ίδιος που πρωταγωνιστεί και στα Planes, όταν μεγάλος πια θα έκανε την στρατιωτική του θητεία στο σμήνος κάποιου αεροπλανοφόρου.

Η μέτρια ποιότητα των εικόνων οφείλεται στο γεγονός ότι η αναπαραγωγή του έγινε
από καρέ της ταινίας κατά τη στιγμή της προβολής και δεν είναι απευθείας αναπα-
ραγωγή από τα αντίστοιχα cell του φιλμ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου